недеља, 4. јун 2017.

PROLECNA TORTA



Potrebno je:
Kore:
3 jaja
9 kasika secera
7 kasika brasna
5 kasika griza
1 casa ulja
prasak za peivo

Fil:
5-6 kasika dzema

Fil:
250ml s;atke pavlake
kasika secera u prahu

I jos:
300g jagoda

Priprema:

Umutiti jaja sa  secerom dok ne dobijete penastu masu, Dodajte ulje, a nakon toga brasno pomesano sa grizom i praskom za pecivo.
Masu sjedinite laganim pokretima.

Podmazite pleh uljem i dodajte malo brasna kako se pripremljena masa ne bi zalepila.
Ukoliko pecete u pravougaonom plehu mozete staviti celu masu, a nakon pecenja preseci na dva dela kako biste dobili dve kore.
Ja sam pekla u okruglom plehu koru po koru.

Kore peci oko 20min u prethodno zagrejanoj rerni na 180*

Znacete da su pecene kada poprime nezanu zuto-braon boju boju.

Kada su korice pecene ostavite da se ohlade.

Dok se one hlade umutite slatku pavlaku sa secerom.

Kada ste sve pripremili filovanje moze da pocne

Kore premazite tankim slojem dzema, a zatim dodajte umucenu slatku pavlaku.
Postupak ponovite sa jos jednom korom.

Ukrasite je vocem.
Mozete koristiti jagode ili bilo koje drugo voce po ukusu.






Нема коментара:

Постави коментар