Ukoliko volite mak, volecete i ovaj kolac, a ukoliko niste ljubitelj istog, nakon ovog slatkisa cete ga zavoleti.
Jer, za srecu je potrebno tako malo.. Malo maka i krema i jos po neki sastojak i vas stomak ce biti zadovoljan a vi srecni.
Probajte i uverite se.
Sastojci:
100g maka u zrnu
2 kasike kakaa
1 solja secera
jedna i po solja brasna
pola praska za pecivo
pola solje ulja
1 solja mleka
I jos:
200g krema
Odvojte suve od vlaznih sastojaka a zatim ih sjedinite.
Sve dobro izmesajte.
Pleh podmazite sa malo ulja i kakaa i sipajte smesu.
Pleh u kome sam pekla kolac je sledecih dimenzija 20x30cm
Ukoliko imate veci pleh u tom slucaju stavite duplu meru.
Pecite na 200* u prethodno zagrejanoj rerni 30min.
Kada kolac izvadite iz rerne premazite ga kremom.
Ja sam stavila po vrhu i orasaste plodove jer volim njihov ukus u kombinaciji sa kremom.
Ostavite kolac na sobnoj temperaturi da se ohladi a kada se krem stegne mozete se sladiti.
Jer, za srecu je potrebno tako malo.. Malo maka i krema i jos po neki sastojak i vas stomak ce biti zadovoljan a vi srecni.
Probajte i uverite se.
Sastojci:
100g maka u zrnu
2 kasike kakaa
1 solja secera
jedna i po solja brasna
pola praska za pecivo
pola solje ulja
1 solja mleka
I jos:
200g krema
Odvojte suve od vlaznih sastojaka a zatim ih sjedinite.
Sve dobro izmesajte.
Pleh podmazite sa malo ulja i kakaa i sipajte smesu.
Pleh u kome sam pekla kolac je sledecih dimenzija 20x30cm
Ukoliko imate veci pleh u tom slucaju stavite duplu meru.
Pecite na 200* u prethodno zagrejanoj rerni 30min.
Kada kolac izvadite iz rerne premazite ga kremom.
Ja sam stavila po vrhu i orasaste plodove jer volim njihov ukus u kombinaciji sa kremom.
Ostavite kolac na sobnoj temperaturi da se ohladi a kada se krem stegne mozete se sladiti.
Prijatno!
Аутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиKolac je super, ja probala umesto maka stavila rogac ekstra je ispalo meni cak lepse nego sa makom. Pozzz,
ОдговориИзбриши