субота, 17. децембар 2016.

KOLACICI SA MAJCINOM DUSICOM


Nista ne vraca uspomene i budi emocije kao mirisi.

Mirisi nas vracaju u prosla vremena i cine da neke stvari osetimo i prozivimo opet. Iznova i iznova..
Taj momenat ucini da nam pored srca zaigra i stomak.
Zapravo, sada kad se prisetim odredjenih trenutaka cini mi se da igra samo stomak.
Ne postoje reci kojima se moze opisati taj osecaj.

Moc mirisa ne bledi sa godinama i uvek je isti kao u trenutku kada smo ga prvi put doziveli.

Miris suve  majcine dusice u meni budi osecaj sigurnosti i secanja na zimu.

Pocetkom juna sam je brala na planini, a zatim susila kako bih je mogla koristiti u ovim hladnim danima.

Caj od ove biljke seca na ususkan i topao dom kada su napolju niske temperature i svetlucava belina.

Od kada sam pocela vise vremena da provodim u kuhinji koristim je ne samo za pripremu ovog toplog napitka vec i kao zacin svim jelima.

Njen ukus se posebno lepo slaze sa ukusom sira.
Kada ovu kombinaciju, sa jos nekim sastojcima, ispecete dobicete miris koji ce se siriti kucom i koji ce vas svakako secati na odredjeni period.

Kakve emocije mirisi bude u vama?



Za ove keksice bice vam potrebno par sastojaka.

Potrebno je:

250g psenicnog brasna
100 g maslaca
1 casa jogurta
60 g parmezana
1 kasicica majcine dusice

Priprema:

Sjediniti suve sastojke, brasno, parmezan i majcinu dusicu, a zatim dodati maslac i jogurt.

Sve dobro izmesite rukama a zaim testo zamotajte prijanjajucom folijom i oblikujte u valjak kako biste mogl da ga secete nozem.




Kada smesu izvadite iz zamrzivaca oblozite je solju i susamom.
Mozete dodati i neke semenke koje volite.
Ja sam stavila samo susam i krupnu morsku so.




Isecite na komadice i stavite u pleh koji ste prekrili papirom za pecenje kako se kolacici ne bi zalepili za dno istog.




Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180* nekih desetak minuta.




Dok se budu pekli sa donje strane ce biti peceniji pa ukoliko zelite mozete ih i okrenuti tokom pecenja kako bi bili rumeni podjednako sa obe strane.















Mozete ih jesti sa blo cim sto vam je pri ruci. 

                                                           Uzivajte u mirisu i ukusu.













Нема коментара:

Постави коментар