Nista ne vraca uspomene i budi emocije kao mirisi.
Mirisi nas vracaju u prosla vremena i cine da neke stvari osetimo i prozivimo opet. Iznova i iznova..
Taj momenat ucini da nam pored srca zaigra i stomak.
Zapravo, sada kad se prisetim odredjenih trenutaka cini mi se da igra samo stomak.
Ne postoje reci kojima se moze opisati taj osecaj.
Moc mirisa ne bledi sa godinama i uvek je isti kao u trenutku kada smo ga prvi put doziveli.
Miris suve majcine dusice u meni budi osecaj sigurnosti i secanja na zimu.
Pocetkom juna sam je brala na planini, a zatim susila kako bih je mogla koristiti u ovim hladnim danima.
Caj od ove biljke seca na ususkan i topao dom kada su napolju niske temperature i svetlucava belina.
Od kada sam pocela vise vremena da provodim u kuhinji koristim je ne samo za pripremu ovog toplog napitka vec i kao zacin svim jelima.
Njen ukus se posebno lepo slaze sa ukusom sira.
Kada ovu kombinaciju, sa jos nekim sastojcima, ispecete dobicete miris koji ce se siriti kucom i koji ce vas svakako secati na odredjeni period.
Kakve emocije mirisi bude u vama?
Za ove keksice bice vam potrebno par sastojaka.
Potrebno je:
250g psenicnog brasna
100 g maslaca
1 casa jogurta
60 g parmezana
1 kasicica majcine dusice
Priprema:
Sjediniti suve sastojke, brasno, parmezan i majcinu dusicu, a zatim dodati maslac i jogurt.
Sve dobro izmesite rukama a zaim testo zamotajte prijanjajucom folijom i oblikujte u valjak kako biste mogl da ga secete nozem.
Kada smesu izvadite iz zamrzivaca oblozite je solju i susamom.
Mozete dodati i neke semenke koje volite.
Ja sam stavila samo susam i krupnu morsku so.
Isecite na komadice i stavite u pleh koji ste prekrili papirom za pecenje kako se kolacici ne bi zalepili za dno istog.
Dok se budu pekli sa donje strane ce biti peceniji pa ukoliko zelite mozete ih i okrenuti tokom pecenja kako bi bili rumeni podjednako sa obe strane.
Mozete ih jesti sa blo cim sto vam je pri ruci.
Uzivajte u mirisu i ukusu.
Нема коментара:
Постави коментар