субота, 14. јануар 2017.

VOCNE KORPICE

Biti iskren prema sebi a isto tako i prema drugima nesto je sto su me ucili od malih nogu.

 U ovom iskrivljenom svetu i svetu u kome se vrednuju pogresne stvari cini mi se da nema mesta ovim idealima s pocetka ovog teksta.
Medjutim, kao sto nista nije crno ili belo, kako volim da kazem, smatram da se za sve nadje mesta pa tako i za nas, iskrene.

Bezbroj puta me je ta iskrenost kostala ali isto tako donela sigurnost i cvrste stavove.

Danas cu biti iskrena i reci da nemam neku posebnu inspiraciju za pisanjem ali recept je spreman i imala sam neopisivu zelju da ga podelim sa vama koji me pratite i planirate nesto lepo da spremate.

Evo jedne kreativne, jednostavne i krajnje ukusne i osvezavajuce ideje.


Za deset korpica.

Potrebno je:

Sastojci:

pet tankih listova kora
50g maslaca
2 dl slatke pavlake
3 kasike mladog sira
1 kasika secera u prahu
voce po izboru

*U kombinaciji sa sirom odlicno idu borovnice.

I jos:
Pleh za mafine




Videli ste na fotografijama sta pravimo a evo i postupka kako to radimo.

Rastopite maslac a zatim njime premazite listove koje ste izdvojili iz jednog pakovanja kora.
To radite tako da mazete list po list.


Ja sam koristila silikonsku cetku ali ukoliko imate siru i obicnu  brze i jednostavnije cete odraditi ceo posao.
Meni je trebalo malo vise vremena ali nisam nigde zurila.

Kada ste namazali prvi list sledeci korak je da ga isecete na tri dela horizontalno i  vertikalno.
Potreban vam je ostar noz kako biste ovo odradili precizno.



 Kada ste koru isekli na devet jednakih delova, uzimate jedan po jedan listic i slazete jedan preko drugog formirajuci zvezdu.


Za jednu korpicu potrebno vam je cetiri-pet listica.

Za sledeci korak potreban vam je kalup za mafine.
Uredno formirane zvezde prebacite u kalup.


Ivice kora neka prelaze preko kalupa.

Moj savet je da koristite silikonski kalup jer ne morate da ga podmazujete i lakse cete izvaditi pecene korpice.

Peku se u zagrejanoj rerni 5 minuta na 190*


Fil:

Umutite slatku pavlaku sa secerom a zatim dodajte sir.
Ukoliko nemate slatku pavlaku mozete koristiti i kiselu ali u tom slucaju dodajte dve kasike secera.

Dodajte voce i dekorisite po vasem izboru.
Od voca koristite ono sto volite i sto imate trenutno u vasem domu.

Ja sam to uradila ovako.










Prijatno!























Нема коментара:

Постави коментар