COKOLADNE KORPICE
Ovo je moj prvi post.
Zanimljiv je, jednostavan a pre svega veoma ukusan.
Odlucila sam se za ove korpice jer cete uzivati u njihovoj pripremi a kasnije i u njihovom ukusu.
Ukoliko imate decu posao u kuhinji ce vam biti vise nego zanimljiv.
Pa, da krenemo.
Od sastojaka vam je potrebno:
( ovo je mera za sest korpica )
Za korpice:
100g crne cokolade
silikonski kalup
silikonska cetkica
Fil:
100g crne ili bele cokolade
40g secera ( 4 kasike )
2 jaja
Priprema:
Rastopiti cokoladu na pari. Posto je mala kolicina nece vam trebati puno vremena.
Cetkicom premazite kalup. Bitno je da kalup bude silikonski kako biste kasnije lakse izvadili cokoladu koja se stegla.
Ubacite u frizider da odstoji i ponovite postupak. Dakle, bitno je da nanesete istom tehnikom jos jedan sloj cokolade kako se ne bi korpice lomile.
Dok se drugi sloj cokolade hladi napravicemo krem kojim cemo napuniti korpice.
Umutite belanca sa dve kasike secera.
Jaja umutuite dobro sa secerom a zatim stavite da se kuvaju na pari. Kuvanje traje nekih desetak minuta jer nije velika kolicina jaja. Ono sto je bitno jeste da konstantno mesate da jaja ne bi zagorela i da vam se ne stvore grudice.
U drugoj ciniji na pari istopite cokoladu.
Kada se cokolada otopi u nju dodajte prvo belanca i dobro sjedinite a zatim dodajte zumanca.
Kada ste napravili fil izvadite korpice i napunite ih filom. Nemojte ih puniti do vrha jer cemo u ostatak dodati voce, lesnik, bademe ili orahe. Sve zavisi od ukusa.
Sve vratite u frizider a zatim dekorisite.
Ja sam to uradila ovako.
Ovo je moj prvi post.
Zanimljiv je, jednostavan a pre svega veoma ukusan.
Odlucila sam se za ove korpice jer cete uzivati u njihovoj pripremi a kasnije i u njihovom ukusu.
Ukoliko imate decu posao u kuhinji ce vam biti vise nego zanimljiv.
Pa, da krenemo.
Od sastojaka vam je potrebno:
( ovo je mera za sest korpica )
Za korpice:
100g crne cokolade
silikonski kalup
silikonska cetkica
Fil:
100g crne ili bele cokolade
40g secera ( 4 kasike )
2 jaja
Priprema:
Rastopiti cokoladu na pari. Posto je mala kolicina nece vam trebati puno vremena.
Cetkicom premazite kalup. Bitno je da kalup bude silikonski kako biste kasnije lakse izvadili cokoladu koja se stegla.
Dok se drugi sloj cokolade hladi napravicemo krem kojim cemo napuniti korpice.
Umutite belanca sa dve kasike secera.
Jaja umutuite dobro sa secerom a zatim stavite da se kuvaju na pari. Kuvanje traje nekih desetak minuta jer nije velika kolicina jaja. Ono sto je bitno jeste da konstantno mesate da jaja ne bi zagorela i da vam se ne stvore grudice.
U drugoj ciniji na pari istopite cokoladu.
Kada se cokolada otopi u nju dodajte prvo belanca i dobro sjedinite a zatim dodajte zumanca.
Kada ste napravili fil izvadite korpice i napunite ih filom. Nemojte ih puniti do vrha jer cemo u ostatak dodati voce, lesnik, bademe ili orahe. Sve zavisi od ukusa.
Ja sam to uradila ovako.
Uzivajte u ukusu..
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар