Sta cemo za dorucak?
Pitanje kojim se zapocinje jutro u velikom broju domova.
Pitaju se oni koji spremaju a pitani su i oni kojima se taj isti dorucak sprema.
Danas sam u situaciji onog ko postavlja pitanje i onog ko na isto odgovara.
Dakle, kao pitanik mogu da odgovorim da bih nakon meda i limuna, kojim sam zapocela dan, mogla da nastavim sa ovsenom kasom.
Svi vi koji volite ovsenu kasu ovo je savrsen pocetak dana a vi koji niste probali mozete to uraditi koliko vec danas.
Ono sto cu spremati je zdravo, hranljivo i ukusno, a veoma jednostavno za pripremu.
Potrebno je:
1 solja ovsenih pahulja
1 solja vode
2 solje mleka
1-2 kasike secera
kora jednog limuna
cimet po ukusu
1 jabuka
limunov sok
med
*Ono sto je bitno da napomenem za ovaj recept jeste odns 1:3 sto bi znacilo da na jednu solju ovsenih pahulja dolazi tri iste solje tecnosti.
Dakle, mozete koristiti vodu i mleko u kombinaciji pola-pola ili vise mleka manje vode i obrnuto.
Nemojte stavljati mnogo secera jer kad sve bude gotovo dodaje se med.
Priprema:
Sve sastojke, osim jabuke, ubacite u posudu u kojoj cete kuvati kasu.
Kada provri, temperaturu smanjite na srednju jacinu.
Kuvajte nekih 15 min.
Pet minuta pre kraja kuvanja ubacite jednu narendanu jabuku i malo limunovog soka.
On ce kasi dati posebnu osvezavajucu notu.
Limun mozete dodati i nakon kuvanja ukoliko zelite a mozete ga i izostaviti.
Kada sipate u cinije dodajte malo meda, cimeta i badema.
*Mesajte sve vreme jer se ovas lako zalepi za dno posude
Pitanje kojim se zapocinje jutro u velikom broju domova.
Pitaju se oni koji spremaju a pitani su i oni kojima se taj isti dorucak sprema.
Danas sam u situaciji onog ko postavlja pitanje i onog ko na isto odgovara.
Dakle, kao pitanik mogu da odgovorim da bih nakon meda i limuna, kojim sam zapocela dan, mogla da nastavim sa ovsenom kasom.
Svi vi koji volite ovsenu kasu ovo je savrsen pocetak dana a vi koji niste probali mozete to uraditi koliko vec danas.
Ono sto cu spremati je zdravo, hranljivo i ukusno, a veoma jednostavno za pripremu.
Potrebno je:
1 solja ovsenih pahulja
1 solja vode
2 solje mleka
1-2 kasike secera
kora jednog limuna
cimet po ukusu
1 jabuka
limunov sok
med
*Ono sto je bitno da napomenem za ovaj recept jeste odns 1:3 sto bi znacilo da na jednu solju ovsenih pahulja dolazi tri iste solje tecnosti.
Dakle, mozete koristiti vodu i mleko u kombinaciji pola-pola ili vise mleka manje vode i obrnuto.
Nemojte stavljati mnogo secera jer kad sve bude gotovo dodaje se med.
Priprema:
Sve sastojke, osim jabuke, ubacite u posudu u kojoj cete kuvati kasu.
Kada provri, temperaturu smanjite na srednju jacinu.
Kuvajte nekih 15 min.
Pet minuta pre kraja kuvanja ubacite jednu narendanu jabuku i malo limunovog soka.
On ce kasi dati posebnu osvezavajucu notu.
Limun mozete dodati i nakon kuvanja ukoliko zelite a mozete ga i izostaviti.
Kada sipate u cinije dodajte malo meda, cimeta i badema.
*Mesajte sve vreme jer se ovas lako zalepi za dno posude
Mozete posluziti ovako..
Uzivajte u ukusu!
Нема коментара:
Постави коментар