Rano sam se probudila.
Napolju je hladno.
Pijem caj i razmisljam sta danas spremati za rucak..
Nesto ukusno i toplo.
Slusam muziku i ne radi mi se bas nitsa ali stomak se ne slaze.
Ipak..
Uz laganu melodiju i toplotu doma nastala je ova corba.
Idealna za hladne dane koji nam tek dolaze.
Od sastojka vam je potrebno:
300g sampinjona
jedna glavica crnog luka
kockica maslaca
300ml mleka
kockica za supu ( pileca )
500ml vode
majcina dusica / persun
Priprema:
Na rastopljenom maslacu proprzite crni luk a zatim dodajte sitno iseckane pecurke.
Przite sve dok voda od pecuraka ne ispari a zatim dodajte zacine po zelji.
Malo bibera, majcine dusice ili persuna.
Dodajte mleko i sve umutite stapnim mikserom. Masa koju dobijete mora biti gusta i bez grudvica.
Na kraju dodajte pola litra vode u kojoj ste rastvorili kockicu za supu.
Sacekajte da provri i corba je gotova.
U nekim receptima cete videti da se ovoj corbi dadaje brasno zbog postizanja gustine ali to vam, barem u ovom slucaju, nece biti potrebno.
Prijatno!
Napolju je hladno.
Pijem caj i razmisljam sta danas spremati za rucak..
Nesto ukusno i toplo.
Slusam muziku i ne radi mi se bas nitsa ali stomak se ne slaze.
Ipak..
Uz laganu melodiju i toplotu doma nastala je ova corba.
Idealna za hladne dane koji nam tek dolaze.
![]() |
300g sampinjona
jedna glavica crnog luka
kockica maslaca
300ml mleka
kockica za supu ( pileca )
500ml vode
majcina dusica / persun
Priprema:
Na rastopljenom maslacu proprzite crni luk a zatim dodajte sitno iseckane pecurke.
Przite sve dok voda od pecuraka ne ispari a zatim dodajte zacine po zelji.
Malo bibera, majcine dusice ili persuna.
Dodajte mleko i sve umutite stapnim mikserom. Masa koju dobijete mora biti gusta i bez grudvica.
Na kraju dodajte pola litra vode u kojoj ste rastvorili kockicu za supu.
Sacekajte da provri i corba je gotova.
U nekim receptima cete videti da se ovoj corbi dadaje brasno zbog postizanja gustine ali to vam, barem u ovom slucaju, nece biti potrebno.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар