среда, 16. новембар 2016.

CORBA OD PECURAKA

Rano sam se probudila.
Napolju je hladno.
Pijem caj i razmisljam sta danas spremati za rucak..
Nesto ukusno i toplo.
Slusam muziku i ne radi mi se bas nitsa ali stomak se ne slaze.
Ipak..
Uz laganu melodiju i toplotu doma nastala je ova corba.

Idealna za hladne dane koji nam tek dolaze.


Od sastojka vam je potrebno:

300g sampinjona
jedna glavica crnog luka
kockica maslaca
300ml mleka
kockica za supu ( pileca )
500ml vode
majcina dusica / persun

Priprema:

 Na rastopljenom maslacu proprzite crni luk a zatim dodajte sitno iseckane pecurke.
Przite sve dok voda od pecuraka ne ispari a zatim dodajte zacine po zelji.
Malo bibera, majcine dusice ili persuna.

Dodajte mleko i sve umutite stapnim mikserom. Masa koju dobijete mora biti gusta i bez grudvica.

Na kraju dodajte pola litra vode u kojoj ste rastvorili kockicu za supu.
Sacekajte da provri i corba je gotova.

U nekim receptima cete videti da se ovoj corbi dadaje brasno zbog postizanja gustine ali to vam, barem u ovom slucaju, nece biti potrebno.



                                                                      Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар