Divan je osecaj kada se nakon zavrsene radne nedelje, zavrsenih obaveza, zavrsenog rucka i slozenog vesa posvetite sebi i stvarima koje volite.
Nije me bilo neko vreme sto zbog planiranih, sto zbog neplanirah obaveza.
One planirane su me umorile a one neplanirane poremetile.
Sve vreme koje je planirano za odmor i rad na sebi je bilo... Zapravo, nije ga bilo.
Ipak, u svoj toj guzvi pojavile su se ideje o kojima cu narednih dana pisati. Stigla sam i da spremim i uslikam par odredjenih jela koje sam pravila prethodne nedelje.
Svi ti recepti ce se naci na blogu u narednom periodu i pratice neke od tema.
Obzirom da, kao sto rekoh, nisam imala mnogo vremena za sebe, samim tim nisam imala ni vremena za pripremanje dorucka koji ce mi oduzeti vise vremena od ovog.
Od sastojaka vam je potrebno:
150g dimljene slanine
150g testenine
2 jaja
2 kasicice parmezana
beli luk
Priprema:
Testeninu skuvajte u slanoj vodi. Ja sam koristila makaronu a mozete koristiti i spagete.
Na maslinovom ulju proprzite dimljenu slaninu sa jednim cenom belog luka.
Ja licno u ovom jelu nisam koristila ulje jer slanina tokom przenja otpusti dovoljnu kolicinu masnoce ali ukoliko vam je slanija mesnatija, dodajte malu kolicinu ulja.
Kada se slanina propzi napravite sos od dva jaja.
Umutite jaja i u njih dodajte parmezan i dve tri kasike vode u kojoj se kuvala testenina kako biste zagrejali jaja.
Kada je testenina gotova iscedite vodu i dodajte je u tiganj i sve promesajte.
Ugasite vatru.
Prelijte smeso od jaja i parmezana.
Jelo mozete posluziti sa hlebom koji ste premazali belim lukom i prelili sa malo maslinovog ulja.
Ukoliko niste ljubitelj belog luka mozete ga izostaviti u pripremi jela.
*Da napomenem da nisam koristila so zbog slanine koja je dovoljno slana.
Uzivajte u ukusu!
Predivno....napisano sa dusom i smislom ;)
ОдговориИзбришиProbacu sutra ujutru <3
Pa breee.. Hvala Emi moj <3
ОдговориИзбришиPreukusno..
ОдговориИзбриши